Cukrovar Dobrovice

Dne 6. 11. jsme se vydali do největšího cukrovaru na našem území, který se nachází nedaleko Mladé Boleslavi. Výroba zde začala již roku 1831 a dnes zpracují denně až 15 000 tun cukrové řepy.

                                                                  https://tereos-ttd.com/assets/frontend/img/pages/sugar-cane/sugar-cane@2x.1661497114.png

 

 

Naše skupina nejdříve procházela venkovním areálem cukrovaru. Potom jsme se přesunuli do výroby, což bylo docela náročné - hlavně pro náš nos https://static9.depositphotos.com/1007989/1157/i/950/depositphotos_11570430-stock-illustration-bad-smell-smiley.jpg. Na začátku exkurze jsme všichni dostali ochranné vesty, přilby a důležitou věc - sluchátka, díky nímž jsme krásně slyšeli výklad našeho průvodce. Na závěr jsme mohli ochutnat i melasu, která byla velmi sladká a mazlavá. Po svačině jsme navštívili Muzeum cukru a lihu. Expozice nás zavedla do historie výroby cukru. Zde jsme pochopili vyjímečnost a jedinečnost kostky cukru.

                                                                Klikněte pro zvětšení

                                                                     

zpět na Úvod >

Naše škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze taková cookies, která jsou nezbytně nutná pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb, a u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies). Pravidla cookies